Μέλη ΔΕΠ

Πόνης Σταύρος

 PonisPhoto

Ο Σταύρος Πόνης είναι Καθηγητής Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Προμήθειες, Αποθήκευση, Διανομή, Ηλεκτρονικό Εμπόριο) στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών Ε.Μ.Π. Από το 2006 ως το 2008, ο κ. Πόνης εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα πάνω στα οντολογικά συστήματα διαχείρισης, μεταφοράς και κοινοποίησης της γνώσης (knowledge/ontology engineering) σε δικτυακούς επιχειρησιακούς σχηματισμούς.

Έχοντας εργαστεί και στη βιομηχανία, ο κ. Πόνης διαθέτει μακρόχρονη επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία στο αντικείμενο της Εφοδιαστικής Αλυσίδας με πάνω από 170 δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους, συνέδρια μετά από κρίση και τον βιομηχανικό τύπο. Έχει φέρει σε πέρας με επιτυχία, ως Επιστημονικός Υπεύθυνος, Συντονιστής και Κύριος Ερευνητής, πλήθος ερευνητικών έργων ενώ έχει σημαντική εμπειρία ως Διαπιστευμένος Ειδικός Επιστήμων (Expert Monitor) για την παρακολούθηση και παραλαβή ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις θεματικές περιοχές α) European Health and Digital Executive Agency (HaDEA), β) INFSO.E2: Technologies for Information Management και γ) D5-ICT for Enterprise Networking και ως Διαπιστευμένος Ειδικός Επιστήμων για την αξιολόγηση (expert reviewer) ερευνητικών προτάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη θεματική περιοχή Unit G4, ICT for Transport, European Commission, DG INFSO.

Ο κ. Πόνης, παρουσιάζει έντονο ιδρυματικό διοικητικό έργο, καθώς είναι Μέλος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΜΠ (ΜΟ.ΔΙ.Π. – ΕΜΠ), της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΜΠ (Μ.Σ.Σ. – ΕΜΠ) και της Ομάδας Εργασίας για την εκπόνηση του Οργανισμού του Ιδρύματος. Σε επίπεδο Σχολής, ο κ. Πόνης είναι μέλος της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών (ΟΜΕΑ – ΣΜΜ), έχει διατελέσει -για δύο ετήσιες θητείες- Διευθυντής του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας ενώ σήμερα είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Επιχειρησιακής Έρευνας & Εφοδιαστικής (Operational Research & Logistics Laboratory) του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας.

Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανάλυση, τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων λύσεων για τον ομαλό ψηφιακό μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών στην νέα επιχειρηματική πραγματικότητα που διαμορφώνεται, ιδίως μετά την πανδημία, και την ενίσχυση και εγκαθίδρυση των αρχών της Κυκλικής Οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης, στην επιχειρηματική κουλτούρα και δραστηριότητα, μέσα από τη σύλληψη και θέση σε εφαρμογή νέων και καινοτόμων κυκλικών επιχειρηματικών μοντέλων, με την υποστήριξη σύγχρονων τεχνολογιών Industry 4.0 και πληροφοριακών συστημάτων..

Περισσότερες πληροφορίες:

Προσωπική Ιστοσελίδα: http://staponis.simor.ntua.gr 
Δημοσιεύσεις: Scopus
Δημοσιεύσεις: Google Scholar

Επικοινωνία:

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλ: 2107722384