Μέλη ΔΕΠ

Ναθαναήλ Δημήτριος

 Gkagialis

Ο Δημήτρης Ναθαναήλ είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, στον Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας και Διευθυντής του Εργαστηρίου Εργονομίας (ΕΜΠ). Διδάσκει σε προπτυχιακά προγράμματα του ΕΜΠ από το 2010, στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Athens MBA (ΟΠΑ-ΕΜΠ) από το 2012 και στο ΜΠΣ Human Computer Interaction (ΠΠ) από το 2019. Έχει διδάξει στο τμήμα Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου από το 2003 έως το 2008 καθώς και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Strategic Product Design (ΔΙΠΑΕ) από το 2012 -2018. Τα αντικείμενα που διδάσκει είναι Γνωστική Εργονομία και Διάδραση Ανθρώπου Μηχανής, Ασφάλεια & Υγεία της εργασίας, Βιωσιμότητα, Υγεία και Ασφάλεια, Καινοτομικός Σχεδιασμός Προϊόντων, Βάσεις Δεδομένων. Έχει επιβλέψει πάνω από 50 διπλωματικές εργασίες.

Κατέχει διδακτορικό τίτλο από τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ στο αντικείμενο της Γνωστικής Μηχανικής Συστημάτων (Cognitive Systems Engineering) καθώς και μεταπτυχιακό τίτλο DEA στην Εργονομία από το Conservatoire National des Arts et Métiers (Γαλλία). Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα ερευνητικά του πεδία εστιάζονται στον ανθρώπινο παράγοντα και συγκεκριμένα στην ανάλυση και το σχεδιασμό γνωστικών συστημάτων, την διάδραση ανθρώπου – μηχανής, τον εργονομικό σχεδιασμό προϊόντων και θέσεων εργασίας, τον χρηστοκεντρικό σχεδιασμό (User Centered Design) και την αξιολόγηση εμπειρίας χρήσης (UX) διαδραστικών συστημάτων, καθώς και τη διαχείριση ασφάλειας & υγείας της εργασίας. Διαθέτει ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία στα ανωτέρω πεδία άνω των 25 ετών, έχοντας συμμετέχει σε πληθώρα έργων  έρευνας και ανάπτυξης καθώς και συμβουλευτικής στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Εργονομίας και εθνικός εκπρόσωπος στην International Ergonomics Assossiation.

Είναι συν-συγγραφέας άνω των 70 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά, τόμους βιβλίων και επιστημονικά συνέδρια καθώς και 2 βιβλίων.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.