Μέλη ΔΕΠ

Μαρμαράς Νικόλαος

 Gkagialis

Ο Ν. Μαρμαράς είναι Καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Έχει Διδακτορικό Δίπλωμα Μηχανικού από το Conservatoire National des Arts et Métiers της Γαλλίας (1984) και Δίπλωμα Προκεχωρημένων Σπουδών (D.E.A) από το Πανεπιστήμιο Paris XIII της Γαλλίας (1981), αμφότερα στην περιοχή της Εργονομίας, και Δίπλωμα Μηχανολόγου-Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (κύκλος σπουδών Μηχανικού Παραγωγής) από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (1979).

Διδάσκει τα μαθήματα «Βιομηχανική Εργονομία», «Γνωστική Εργονομία», «Οργάνωση Παραγωγής & Διοίκηση Επιχειρήσεων» και «Εισαγωγή στη Μηχανολογία». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα αντικείμενα της Γνωστικής Μηχανικής Cognitive Engineering), της Μηχανικής Ευχρηστίας (Usability Engineering), της Αλληλεπίδρασης Ανθρώπου-Μηχανής, του Χρηστο-κεντρικού Σχεδιασμού Συστημάτων Εργασίας, και της Ασφάλειας της Εργασίας.

Έχει εκπονήσει σημαντικό αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων που χρηματοδοτήθηκαν τόσο από εθνικές όσο και από Ευρωπαϊκές πηγές, καθώς και εφαρμοσμένες μελέτες σε ελληνικές βιομηχανίες και οργανισμούς με αντικείμενα τον εργονομικό σχεδιασμό προϊόντων και πληροφοριακών συστημάτων, την εργονομική διευθέτηση χώρων εργασίας, την ασφάλεια της εργασίας, κ.α. Δημοσιεύει συχνά σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού, “Human Factors and Ergonomics in Manufacturing & Service Industries” και του “Handbook of Industrial Engineering” (Ed.) G. Salvendy, (New York: John Wiley & Sons). Έχει συγγράψει τρία εκπαιδευτικά εγχειρίδια.

Είναι Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών, και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Εργονομίας, του Συμβουλίου της International Ergonomics Association, της Société d’ Ergonomie de Langue Française, και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Προσωπική Ιστοσελίδα: http://ergou.simor.ntua.gr/people/CV-MarmarasNicolas.htm

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.