Μέλη ΔΕΠ

Κηρυττόπουλος Κωνσταντίνος

 

 Kyrittopoulos

Ο Δρ Κωνσταντίνος Κηρυττόπουλος είναι Καθηγητής Διοίκησης Έργων και Διαχείρισης Κινδύνων στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών (τομέας Βιομηχανικής Διοίκησης & Επιχειρησιακής Έρευνας) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και Επισκέπτης Αναπληρωτής Καθηγητής (Adjunct Associate Professor) στο University of South Australia. Διατελεί Διευθυντής του Μετροτεχνικού Εργαστηρίου (ΕΜΠ).

Είναι Διδάκτωρ Μηχανικός Ε.Μ.Π. (2003) και Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. (1999). Είναι πιστοποιημένος για τις επαγγελματικές ικανότητες διοίκησης έργων κατά PMP® από το Ινστιτούτο Διοίκησης Έργων (Project Management Institute, USA) και AgilePM® από το APMG-International, UK.

Εξειδικεύεται επαγγελματικά και διενεργεί έρευνα κυρίως σε θέματα Διοίκησης Έργων και Διαχείρισης Κινδύνων. Στο παρελθόν διετέλεσε Αναπληρωτής Καθηγητής (Associate Professor) Διοίκησης Έργων στη Σχολή Natural and Built Environments του University of South AustraliaΕπίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας & Διοίκησης του Πανεπιστημίου ΑιγαίουΣύμβουλος Καθηγητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΣΕΠ) και έχει εργασθεί ως «ελεύθερος» σύμβουλος επιχειρήσεων. Έχει συμμετάσχει σε σημαντικά έργα σχετικά με το πεδίο ενδιαφέροντός του και παράλληλα διενεργεί έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σε διεθνή συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά.

Είναι εκπρόσωπος-εμπειρογνώμων του ΕΛΟΤ/Ελλάδας στην τεχνική επιτροπή ISO TC 258 Project, programme and portfolio management. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών της ΕΕΔΕ, μέλος της εσωτερικής επιτροπής αξιολόγησης (Internal Reviewer Committee) του Project Management Institute στο αντικείμενο της Διαχείρισης Κινδύνων Έργων για την αναθεώρηση του προτύπου ANSI PMBOK 5th ed., σύνδεσμος της διεθνούς ομάδας ειδικού ενδιαφέροντος Risk SIG του Project Management Institute στην Ελλάδα - Risk SIG Liaison in Greece και εκπρόσωπος-εμπειρογνώμων του ΕΛΟΤ/Ελλάδας στην τεχνική επιτροπή ISO-TC236, υπεύθυνη για την ανάπτυξη του διεθνούς προτύπου  ISO 21502 σχετικά με τη διοίκηση έργων.

Βασικό του μέλημα είναι να διαδώσει τις αρχές της διοίκησης έργων και διαχείρισης κινδύνων, καθώς επίσης και να εμπνεύσει τους ανθρώπους να τις χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν, πλέον των επαγγελματικών και τους προσωπικούς τους στόχους.

Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.kirytopoulos.eu

emailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.